Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - Azilul de bătrâni

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
31,887 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară din România.

 Născută în vreme de război,  artista a cunoscut vremuri grele, însă dragostea pentru frumos și pentru cântec au ajutat-o să le depășească și să rămână o persoană pozitivă.

 În 1963, se înscrie la concursul Ansamblului “Ciocârlia”, unde este aleasă dintre sute de concurenți, alături de un alt nume important al muzicii folclorice românești, Maria Ciobanu.

 De-a lungul carierei, artista înregistrează cele mai multe cântece la Electrecord, filmează pentru TVR și susține multe concerte, atât în țară, cât și în străinătate.

 Videoclipul de mai sus este o înregistrare a  melodiei “Azilul de bătrâni”, încărcată pe canalulyoutube “Eurostar”, înființat în 2015 și dedicat muzicii folclorice românești.

 Pe același canal, puteți asculta mulți alți artiști români valoroși: Ion Dolănescu, Nelu Vlad, Irinuca Loghin, Maria Ciobanu sau Ionuț Dolănescu.

 Videoclipul melodiei “Casa de bătrâni” este realizat de casa de discuri “Eurostar” și produs de Paul Stângă.

 Mesajul cântecului este unul deosebit de emoționant și apăsător: copiii ajunși la vârsta maturității care își părăsesc părinții în azile.

 Aeeași melodie apare și cu titlul “Bătrâni supărați în azil uitați”, pe albumul “Roata vieții”, alături de alte melodii cunoscute ale solistei, cum ar fi: “Zarvă mare, colo-n vale”, “Omule, cât mai trudești” sau “Mândră-i Valea Prahovei”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL