Ionuţ Fulea - Când era ca să-mi petrec
Descriere
Ionuț Fulea îndrăgitul interpret de muzică populară, dar nu numai, se naște într-o zi frumoasă zi de vară, pe 17 iulie 1971 în Sebeș, județul Alba, un loc unde toate te leagă de neam, de tradiții, de folclor, înrădăcinându-te ca român.
Ionuț se leagă de muzică pornind de la un moment trist pentru el, divorțul părinților la doar 6 ani ai săi, deși, copilăria sa, a fost presărată de frumos în aproape toată perioada în care ne place să credem în prinți, povești, balauri și magia lucrurilor bune. El își amintește cum tatăl său îi cânta mamei o romanță, iar după divorț, el îi cânta mamei romanța. Așa a început tot. Sau mai bine spus, a continuat într-un tren, alături de colegi când după ce l-a ascultat pe Furdui Iancu, a realizat că e momentul să cânte și el. Și a cântat. Momentul a fost amuzant, spune Ionuț Fulea, dar el nu s-a lăsat și a început să participe la spectacolele județene și la festivaluri intrajudețene de folclor, cunoscându-i pe Ion Cristoreanu, Lucreția Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu.
A făcut Politehnica, nu a profesat niciodată meseria de inginer, dar s-a legat de scena folclorului românesc, iar folclorul de el. Și oamenii. A participat la diverse spectacole naționale și internaționale, a lansat nenumărate piese și albume și este președinte și membru fondator al Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România (UAIFMR).
Câteva titluri muzicale de mare excepție și marcă în folclorul românesc ar fi: „Cântec de cătănie”, „Mărie de la Șugag”,„ Voi dușmani de-aveți putere”,„ Dragu-mi-i de tine lele (în duet cu Mariana Deac Pânzariu)”,„ Mărie” (în duet cu Mariana Deac Pânzariu)”,„ Rămâi munte sănătos”,„ Toată lumea are un dor”, etc.
„Când era ca să-mi petrec” este un cântec de cătănie de mare sensibilitate, foarte iubit de public ;i face parte din albumul „Toată lumea are-un dor”, lansat în 1996.