Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ionuţ Dolănescu - Fir-ai moarte blestemată

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
41,232 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ionuț Dolănescu ne încântă și în compilația de mai sus - "Fir-ai moarte blestemată" (2015) - cu două melodii interpretate în memoria tatălui său, Ion Dolănescu, stins din viață în 2009 și față de care simte încă un dor nespus: "Fir-ai moarte blestemată" și "Dor de tata" (ambele fiind compoziție semnată de Ionuț Dolănescu).

Melodiile sunt selectate dintr-un spectacol susținut la Sala Palatului (sub titlul "Dor de tata") , în București, în 2014, transmis pe TVR 1 și la care mai participă, alături de Ionuț, și Doinița Dolănescu (soția solistului), și Maria Ciobanu (mama lui Ionuț Dolănescu).

În prezent, Ionuț Dolănescu locuiește, alături de actuala lui soție, Doinița și de cei trei copii pe care îi are cu aceasta, în America (Los Angeles, California). Predispoziția pentru o viață tumultuoasă, pe care a moștenit-o, se pare, de la părinții săi (odată cu talentul pentru muzică) nu îl împiedică pe artist să cinstească memoria tatălui, prin concertele susținute, în țară și în străinătate.

 

Compilația de mai sus este încărcată pe canalul youtube al solistului Ionuț Dolănescu, înființat în 2015 și pe care se află și alte interpretări alese ale acestuia, cum ar fi: "Mama", "Ies afar` mă bate vântul", "Iară beau, iară petrec", "Doamne, fă-mi băiatul mare" sau "Ce tristă-i viața și pustie".

Mesajul compilației de mai sus "Fir-ai moarteblestemată" este unul cât se poate de emoționant și autentic, având în vedere povestea veritabilă de viață pe care se sprijină, a uneia dintre cele mai celebre familii de artiști, din zona folclorică românească.

Comenteaza

RSS
Positive SSL