Muzica populara - e-neatza.ro

Ionuț Dolănescu – Biată tinerețea mea l De pe albumul aniversar 40 de ani de cântec

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,211 Vizionari

Publicitate

Descriere

Inegalabilul artist de muzică populară, Ionuț Dolănescu, s-a născut pe data de 26 februarie 1972, în capitala României, la București. Este fiul celor două legende ale României, Maria Ciobanu și Ion Dolănescu.

A studiat la cele mai prestigioase instituții din țară și străinătate. În anul 1991 devine absolvent al Liceului „Dinu Lipatti”, secția „Nai”, iar în 1997 al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu”, secția „Compoziție, muzicologie, pedagogie”. Ionuț Dolănescu mai are un master în „Arta muzicală” și a studiat și la Conservatorul „Serghei Rachmaninoff” din Paris, între anii 2000 – 2003.

La doar 9 ani își face debutul pe scenă, alături de Ion Dolănescu, acompaniați de ansamblul „Rapsodia română”. În 1995 obține funcția de vocalist al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”. Fabulosul artist a susținut numeroase spectacole atât în țară, cât și în străinătate, în Franța, Germania, SUA. Cele mai multe colaborări le-a avut cu Orchestra „Lăutarii” din Chișinău. În perioada 2004 – 2005 este prezentator al emisiunii „Folclorul contra-atacă”.

Pentru acest proiect muzical, cântărețul a colaborat cu ochestra „Moldovlaska”, sub conducerea lui Veaceslav Ștefăneț și a lui Dorin Buldumea, VioMark (video), Studioul Ion Condrea.

Superba sa soție, Doinița Dolănescu, este o violonistă de excepție, având colaborări cu diferite ansambluri și orchestre. De asemenea, a susținut turnee în Spania, Danemarca, SUA, Italia. S-a născut pe data de 10 martie 1981 și este absolventă a Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău și a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice „Gavril Musicescu”, secția „Instrumentală”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL