Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ionela Pascu - Viață, viață, fir de ață

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
38,447 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ionela Pascu este o tânără solistă care interpretează muzică bănățeană cu influențe sârbești. Frumoasa piesă pe care o puteți asculta în videoclipul de mai sus se numește “Viață, viață, fir de ață”, și face parte din albumul “ Neamurile toate când se-adună”.

 Melodia se evidențiază atât prin versuri, cât și prin orchestrația deosebită: saxofon, două acordeoane și taragot, instrumente care se armonizează și dau o sonoritate aparte.

  Muzica din Banat este foarte ușor de recunoscut prin prezența instrumentelor de suflat, nelipsite din tarafele și formațiile de muzică populară.

 Din cele mai vechi timpuri, în această regiune, folclorul a fost bine reprezentat prin apariția unor soliști talentați precum: Achim Nica, Tiberiu Ceia, Nicoleta Voica, Ana Munteanu și Petrică Moise.

 Mulți dintre acești interpreți se trag din neamuri de lăutari și cântăreți care au transmis pasiunea pentru muzică din generație în generație.

 Toate cântecele populare din zonă, de la doine la hore și sârbe, sunt pline de trăire sufletească. Tot în Banat, se spune că doar cel care știe să cânte bine o doină este un cântăreț adevărat.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL