Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Suruceanu - La mulţi ani

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
5,694 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ion Suruceanu este un solist de muzică ușoară românească, din Moldova (sat Suruceni), care primește, în 1990, distincția de Artist al Poporului, din partea RSS Moldovenești, el fiind un susținător și adept al Partidului Comuniștilor din Moldova.

Activitatea lui Ion Suruceanu se întinde, la nivel temporal, din 1978 - până în prezent, iar pe parcursul acesteia, artistul colaborează cu mai multe ansambluri recunoscute în Moldova, precum: ansamblul "Noroc" (în cadrul căruia debutează, ca artist solo) și ansamblul "Bucuria".

În aparițiile sale pe scenă, artistul de origine moldovenească interpretează, mai ales, melodii în limba română, dar și în rusă ("Nezabudka" - "Nu-mă-uita" - la finalul festivalului rusesc "Pesnya goda", 1989) sau în italiană ("Soli").

Cântecul lui Ion Suruceanu, din videoclipul de mai sus este încărcat pe canalul youtube "AlexLashko" (inițiat în 2012), muzica fiind compusă de Igor Mescoi, iar textul aparținând cunoscutului cantautor român Gheorghe Gheorghiu.

Pe același canal amintit anterior, se găsesc și alte melodii îndrăgite ale artistului, interpretate fie solo ("Septembrie", "Cad flori", "Trandafirii", "Tu și eu", "Speranța mea"), fie în colaborare cu alți artiști (alături de nepotul său, Cristi Suruceanu - "Valurile mării" sau alături de Carolina Prepeliță - "Bacio").

Versurile cântecului "La mulți ani" se constituie, așa cum este evident încă din titlu, într-o declarație de dragoste, cu ocazia aniversării iubitei, în care acesteia i se recunoaște meritul de a-l fi făcut fericit (împlinit) pe omul de lângă ea ("expeditorul" declarației).

Comenteaza

RSS
Positive SSL