Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Paladi - Maicuţa-i cântec şi iubire- VIDEO

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,818 Vizionari

Publicitate

Descriere


Născut în satul Chișcăreni, raionul Sângerei, Ion Paladi a fost îndrăgostit de folclor încă din copilărie, când își manifesta talentul alături de tatăl său, cântând pe la evenimentele din sat.
Ca de obicei, Republica Moldova sângerează prin artă, cultură și muzică, înrădăcinându-se tot mai mult în inima României prin numeroșii artiști și scriitori care chiar dacă se nasc acolo, revin acasă, pe pământ românesc pentru a-și consacra talentul, dorul și dragostea de neam.

Ion Paladi a debutat în muzică, cu albumul ,,De la inimă la lume”, lansat în anul 2004, ca mai apoi, în 2007 să lanseze albumul ,,Bine-i șade mesei mele”, acesta fiind și prima sa colaborare cu orchestra națională „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros.
În 2009, artistul și-a susținut primul concert solo la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.
În tot acest timp, interpretul s-a făcut remarcat prin piesele: ,,Bine-i șade mesei mele”, ,,Pe mine mă cheamă Ion”, ,,Foaie verde şi-un chiperi”, ,,Măicuţa-i cântec şi iubire”, ,,Dorul Basarabiei, dar și pentru firea sa blândă, talentul remarcabil și dragostea față de tot ce este românesc. Ion Paladi este un interpret iubit atât pe plaiurile de dincolo de Prut, cât și în România, unde s-a cuibărit în inimile noastre, rămânând acolo, pentru totdeauna, alături de mari voci din tezaurul folcloric române.

Comenteaza

RSS
Positive SSL