Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Ghiţulescu - Dacă nu iubeşti acuma

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească Populară
13,906 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ion Ghițulescu este un solist de muzică populară și lăutărească românească, născut în județul Buzău (Homești) și care a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu ansambluri celebre de la noi, precum: "Doina Argeșului" (1964), "Dorulețul" din Buzău sau "Doina Vrancei", din Focșani.

Din 1979, artistul activează la "Doina Gorjului", alături de care susține concerte în țară și în străinătate, iar în 2008, primește un premiu (înmânat de Casa Americii din Israel) de care se declară foarte mândru - "Cântărețul anului 2008". Pentruaceastădistincție, Ion Ghițulescu a concurat cu artiști de geniu de la noi, cum sunt Florin Piersic sau Maia Morgenstern.

Videoclipul melodiei de mai sus - "Dacă nu trăieștiacuma" - este încărcat pe canalul youtube al casei de discuri Electrecord, care este dedicat fonotecii de muzică mai veche și nouă, aparținând românilor de pretutindeni.

Astfel, regăsim pe canalul amintit, atât soliști care nu mai sunt, fizic, printre noi (Anda Călugăreanu, Elena Cernei, Maria Tănase), dar și interpreți ce ne bucură, și în prezent, cu talentul lor (Corina Chiriac, Mădălin Voicu, Angelica Stoican).

 

Cele mai cunoscute albume ale solistului buzoian Ion Ghițulescu sunt: "Dulce floare-i tinerețea" (2017) și "Dacă nu trăiești acuma" (2017).

Cântecul de mai sus este extras de pe acest ultim album, pe care apare, alături de alte titluri, precum: "Nu mi-e necaz că iubesc" (2015), "Piatra piatră e de piatră" (2015), "Frumoasă-i nunta la țară" (2017) sau "Mărie, Mărie" (2017).

Versurile videoclipului celebrează bucuria de a trăi în numele iubirii, primele două versuri anunțând tema cântecului: egalitatea de sens dintre iubire și viață.

Comenteaza

RSS
Positive SSL