Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Dolănescu - Să rămân tânăr cum sunt

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
39,500 Vizionari

Publicitate

Descriere

Maestrul Ion Dolănescu interpretează una dintre melodiile cunoscute în perioada tinereții sale, “Să rămân tânăr cum sunt”.
Artistul a debutat la vârsta de 18 ani pe scena Casei de Cultură din Târgoviște unde a cântat într-un spectacol la care au participat mulți soliști consacrați.
Acesta a fost momentul debutului său după care a devenit membru al Ansamblului Artistic “Ciocârlia”, ocazie cu care a cunoscut-o pe Maria Ciobanu, cântăreață lansată în muzica populară românească de ceva timp.
Maestrul a realizat multe albume în activitatea îndelungată pe care a avut-o începând cu anul 1970.Iată câteva din discografia sa:

Ion Dolănescu (Vol.I și vol.II),Maria Ciobanu și Ion Dolănescu (în duet cu Maria Ciobanu),Gorjule grădină dulce, Cântece și balade din Țara Novacilor, Pe drumul căruțelor, Româncuța mea, , Doi voinici din lumea mare, Mândro, când ne iubeam, Cântece de nuntă,Hăulite, Am cântat și-am să mai cânt, Astăzi e ziua ta (cu Maria Ciobanu)
Două albume ale lui Ion Dolănescu au fost dedicate altor genuri muzicale.Este vorba despre “Romanțe și cântece de petrecere” și “Romanțe și cântece îndrăgite”.
Timp de un an, înainte de 1989,  aparițiile sale pe scenă au fost interzise din cauză că a fost suspectat de realizarea unor venituri ilicite la acea vreme.S-a stins din viață la 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani.

Comenteaza

RSS
Positive SSL