Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Dolănescu, Ionuț Dolănescu și Maria Ciobanu - Sărut mâna, dragi părinți

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
23,257 Vizionari

Publicitate

Descriere

O reuniune a preacunoscutei familii Dolănescu, într-o piesă emoționantă, dedicată tuturor părinților.
Ion Dolănescu s-a născut pe data de 25 ianuarie 1944 în județul Dâmbovița. A debutat în muzica populară la vârsta de 18 ani, la Casa de Cultură din Târgoviște. După absolvirea cursurilor Școlii Populare de Artă, a devenit solist al Ansamblului “Ciocârlia”. A avut doi copii: Ionuț Dolănescu, cu Maria Ciobanu și Dragoș Carlos, cu Margarita Valenciano. Ion Dolănescu a decedat în anul 2009 în urma unor afecțiuni cardiace.


Ionuț Dolănescu, la fel ca și tatăl său, este un artist de seamă, reprezentant al muzicii populare românești. Acesta s-a născut pe data de 26 februarie 1972 la București. A urmat cursurile Academiei de Muzică “Ciprian Porumbescu” din capitală, apoi și-a continuat studiile în Franța, urmând Conservatorul “Sergei Rachmaninov” din Paris. Din discografia artistului fac parte 12 albume: 10 de muzică populară (8 în colaborare cu Orchestra “Lăutarii” din Chișinau), 1 album de muzică ușoară și unul de muzică internațională interpretată la nai și înregistrat în anul 1999 în Sydney, Australia.
Mama sa, Maria Ciobanu, este o prezență marcantă în muzica folclorică, având un CV impresionant. Ea activează în domeniul muzical din anul 1962 până în prezent.

Comenteaza

RSS
Positive SSL