Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ionuț Dolanescu - Dolănescu n -a murit

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
44,086 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ion Dolănescu este unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică populară din România, făcând parte din generația de aur a folclorului românesc autentic, alături de alți artiști consacrați în domeniu, cum ar fi: Maria Ciobanu (soția lui Ion Dolănescu și mama fiului lor, Ionuț Dolănescu), Maria Dragomiroiu, Irina Loghin sau orchestra "Lăutarii", din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

 Artistul s-a născut în comuna Perșinari (lângă Târgoviște), județul Dambovița (1944) și ne-a părăsit în 2009, în urma unei afecțiuni cardiace, lăsând o întreagă lume îndurerată, la aflarea veștii dispariției sale din această viață.

 În cinstea omului și artistului Ion Dolănescu, satul natal (Perșinari) îi acordă acestuia, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare al localității, iar Căminul Cultural din sat îi poartă numele.

 De asemenea, în 2004, celebrul artist român primește, din partea președintelui României de atunci, Ion Iliescu, Ordinul Meritul Cultural, în grad de MareOfițer, categoria D, ca un semn al prețuirii talentului și întregii activități pe scena muzicală a folclorului românesc.

 Videoclipul de mai sus este o înregistrare a unei dedicații speciale, în interpretarea duetului IonDolănescu - Ionuț Dolănescu, realizat post-mortem, de către Ionuț și Doinița Dolănescu și prezentat într-o emisiune televizată, organizată pentru a-i aduce un omagiu artistului defunct, în 2009.

 Melodia intitulată sugestiv "Dolănescu n-a murit" se află încărcată pe canalul youtube "Traian Nadejdea Iosif 1", înființat în 2008 și afiliat radioului dâmbovițean "Nadejdea", al cărui site este http://radionadejdea.ucoz.ro/

Comenteaza

RSS
Positive SSL