Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ioane, Ioane - Sofia Rotaru

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,183 Vizionari

Publicitate

Descriere

O variantă a celebrei melodii “Ioane, Ioane” este interpretată senzațional de una dintre cele mai bune voci ale lumii, Sofia Rotaru. Originară din Ucraina, Sofia este o cântăreață și compozitoare de muzică pop și pop-rock. Pe lângă meseria de cântăreață, ea mai este și laureată a multor premii, actriță, scriitoare, manager.
Cântă în limba română și în limba rusă. Este prima artistă care a primit titlul “Artist al poporului URSS”, urmând ca în 2000 să fie numită “Cântăreața secolului XX”.
S-a născut pe data de 7 august 1947 în regiunea Cernăuți, Ucraina sovietică. A început să cânte în clasa I, în corul școlii, apoi al bisericii. Din cauza acestui fapt, a

fost amenințată cu excluderea din rândul pionierilor. Anii 1962 și 1964 au reprezentat începutul carierei muzicale. Sofiei îi aparțin 19 discuri de vinil, 27 de CD-uri și 8 mini-albume. A fost decorată în URSS cu Ordinul de Onoare (1980), Ordinul Prieteniei Popoarelor (1985) și Premiul Komsomolului Leninist (1978). În Republica Moldova a primit Ordinul Republicii, iar în Rusia Ordinul de Onoare. A mai fost numită Cetățean de Onoare al orașului Chișinau, Ialta, Cernăuți, Crimeea, iar în Ucraina a primit Însemnul distinctiv de onoare al Președintelui Ucrainei (1966).

Comenteaza

RSS
Positive SSL