Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ioana Sandru - La fantana de dor plina

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
350 Vizionari

Publicitate

Descriere

Interpreta de muzică populară Ioana Șandru interpretează melodia ”la fântâna de dor plină” într-un stil deosebit, imprimând seriozitate și profesionalism actului artistic. Melodia este una cu mesaj, un mesaj care pornește de la apă ca izvor al dragostei, al vieții, apa fiind un izvor ocrotit de o fântână. Dintre toate construcțiile făcute de mâna omului, fântâna este aceea care îl apropie cel mai mult de divinitate pe om, pentru că omul coboară în pământ, pentru a găsi apa care dă și menține viața.

Fântâna este singurul element al creației umane care este protejat cel mai mult și dacă apa este atinsă de un corp uman sau animal mort, dacă își pierde cineva viața, fântâna este părăsită. Simbolul vieții și dragostei, fântâna trebuie ocrotită, îngrijită, iar tinerii aleg să-și făgăduiască unul altuia dragostea la fântână, fiindcă fântâna era locul unde fetele mergeau zilnic fără să ceară voie, ceea ce înseamnă că mersul la fântână

atunci era cum este azi prezența pe o rețea de socializare. Și la botez, nuntă și la înmormîntare, apa de la fântână își are locul de bază în ritual, de aceea, fântâna este o veritabilă instituție populară în lumea satului românesc.

Interpreta de muzică populară Ioana Șandru face parte din tânăra generație de interpreți și știe să se impună cu talent, maturitate și dăruire pentru actul artistic.

Videoclipul are o coloană sonoră și o imagine de calitate superioară, ceea ce face ca acesta să fie ascultat de orice iubitor de folclor care nu este neapărat un cunoscător.

Comenteaza

RSS
Positive SSL