Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ioana Radu - Mai vino seara pe la noi

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară Slagăre Vechi Româneşti
13,908 Vizionari

Publicitate

Descriere

Numele ei adevărat era Eugenia Braia, dar ca vedetă în muzica populară românească și ca interpretă de romanțe, a fost cunoscută ca Ioana Radu.
S-a născut în București la 17 februarie 1917 și a decedat la 19 septembrie 1990.
Întreaga sa carieră a fost dedicată muzicii.A avut o strânsă colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune, instituție care a susținut-o ca artistă în perioada de debut și lansat-o pe calea undelor, după ce Ioana Radu a câștigat un concurs de interpretare la care participaseră aproape opt sute de concurenți.
Una dintre melodiile din folclor care este reprezentativă când vorbim despre Ioana Radu, se intitulează „Mai vino seara pe la noi”.

Cântăreața a fost distinsă pentru întreaga activitate cu mai multe premii:titlurile „Artist emerit” și „Artist al poporului” precum și „Ordinul Meritul Cultural clasa a-II-a”.
În anul 1967 interpreta a fost nevoită să se retragă din activitate după ce a suferit un accident rutier și a rămas cu probleme de locomoție.
Cu trei ani înainte de a muri, a fost invitată la Sala Radio cu ocazia spectacolului “Omagiu romanței” pe care organizatorii i l-au dedicat, iar regizorul Pompiliu Gâlmeanu a realizat filmul documentar cu același titlu în care este descrisă întreaga viață a artistei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL