Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ioana Radu - Aș vrea iar anii tinereții

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
8,813 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ioana Radu este reținută în cultura românească, drept una dintre cele mai importante soliste de muzică populară și romanțe, soră a cântăreței Mia Braia și a doua femeie motociclist din România.

Debutul artistic al interpretei are loc prin intermediul unui concurs de muzică populară, organizat de Societatea română de Radiodifuziune, unde participă cu două melodii: "În pădure la Stroești" și "Dorule și-o boală grea".

 Ioana Radu se face auzită, pentru prima oară, de către marele public, în 1939, la Radio, printr-un program de muzică ușoară cu Petre Alexandru (soțul surorii sale, cel care a și ajutat-o pe artistă să debuteze) și cu Mia Braia.

 Din activitatea discografică, este de reținut, printre altele, apariția solistei bucureștene pe scenă, alături de Maria Tănase, Rodica Bujor, Ion Luican, Petre Gusti și Nicu Stoenescu, la celebrarea a 40 de ani de carieră, a compozitorului Grigoraș Dinicu, de la Ateneul Român.

 Melodia "Aș vrea iar anii tinereții" este încărcată pe canalul youtube "Ioana Radu", dedicat întregii activități artistice a legendei muzicii ușoare românești, care își încântă, astfel, publicul, și azi, cu înregistrările sale de excepție.

 Pe același canal, se regăsesc și alte melodii de succes ale solistei, dintre care amintim: "Am început să-mbătrânesc" (Henry Mălineanu), "Mi-e dor" (N. Danielescu) sau "La umbra nucului bătrân" (Ionel Fernic).

Comenteaza

RSS
Positive SSL