Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ioana Pricop şi Dragoş Nistor - Amândoi

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
4,821 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Melodia “Amândoi” interpretată de solista de muzică populară, Ioana Pricop, nu face partea din zestrea folclorului maramureșean așa cum ne-am obișnuit.

 Este o piesă cu o linie melodică diferită, mai lentă și sentimentală,  de genul “blues” ale cărei versuri de dragoste fac referire la o tânără pereche aflată la început de drum.

 Solista interpretează cu talent această melodie care nu se încadrează în categoria melosului popular, fiind acompaniată de formația condusă de instrumentistul Dragoș Nistor (saxofon) cu care colaborează de peste opt ani cu mare succes.

 Mulți iubitori de folcor o cunosc pe Ioana Pricop ca o solistă care se indentifică prin melodiile sale cu pitoreștile plaiuri din nord-vestul țării (zona Ulmeni-județul Maramureș), slăvite în versurile cântecelor populare cu specific local.

 Un album remarcabil din cariera sa este cel editat în anul 2012, “Floare albă de mălin,  cunoscut și apreciat de publicul meloman chiar și după cinci ani de la lansare.

 Acest album conține piese foarte frumoase: “Pentru badea care-mi place”, “La crâșmulița din vale”, “Freamătă de flori castanii”, “Tare bună-i soacră-mea”, “Dragu-mi-i  să merg la joc” “Scurtă-i viața trecătoare”, “Mi-a venit bărbatu’ beat”, “Pe un deal cu piatra mare”, “După casă la badea” , “Azi în sat îi mare nunta” și bineînțeles, melodia care-i dă titlul albumului.

Comenteaza

RSS
Positive SSL