Muzica populara - e-neatza.ro

În rândul patru - Dan Spătaru

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
3,575 Vizionari

Descriere

 Dan Spătaru este unul dintre numele care au făcut istorie în muzica ușoară din România anilor 1970. Se pare că pasiunea sa pentru muzică a moștenit-o de la tatăl său, care cânta la vioară.

Tânărul solist se face cunoscut, prin intermediul cântărilor susținute la "Mon Jardin", unde este observat, pentru prima oară, de către Camelia Dăscălescu.

 Ulterior, îl va întâlni pe Temistocle Popa, compozitorul care îi va compune majoritatea cântecelor, din rândul cărora, primul succes îl va înregistra cu melodia "Măicuța mea".

 Timbrul vocal deosebit îl face ușor de reținut, în timpul vieții (1939-2004) și de neuitat, în prezent. Astfel, Dan Spătaru este menit să rămână în atenția publicului iubitor de muzică românească autentică, în special prin cântecele care l-au făcut celebru, cum ar fi: "Țărăncuță, țărăncuță", "Drumurile noastre", "Nu m-am gândit la despărțire" sau "Nicio lacrimă".

 Videoclipul de mai sus - "În rândul patru" - constă într-o înregistrare extrasă din arhiva casei de discuri Electrecord, pe al cărei canal youtube apare, în prezent.

 Tot aici regăsim marea majoritate a soliștilor români, care au marcat începuturile muzicii românești, în toate genurile, dintre care sunt de amintit: Corina Chiriac, Angela Similea, Marius Țeicu, Maria Tănase, Ion Dolănescu sau Maria Ciobanu.

 Melodia amintită - "În rândul patru" - din palmaresul lui Dan Spătaru apare și pe albumul din 1996 al acestuia, intitulat "Best of...", alături de alte creații, cum ar fi: "Te-așteaptă un om", "Nicio lacrimă", "Te-am iubit, Mario" sau "Nimic nu e prea mult".

Comenteaza

RSS
Positive SSL