Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

În memoriam lui Aurelian Preda (ultimul spectacol)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse Populară
10,580 Vizionari

Publicitate

Descriere

Secvența de mai sus constă în partea a doua din ultimul spectacol susținut de către acest îndrăgit interpret de muzică populară și de petrecere muntenească. La 25 de zile după susținerea acestui concert, Aurelian Preda se stinge din viață, din cauza unor probleme de sănătate cronice (cancer de colon).

O viață brăzdată de tot felul de provocări medicale ( este diagnosticat de anevrism cerebral și, la un moment dat, se află în moarte clinică, precum și cancerul de colon care l-a doborât în cele din urmă) nu l-a putut opri pe artistul Aurelian Preda să își încânte ascultătorii cu melodiile sale care denotă, în mod paradoxal, o imensă sete și dragoste de viață. În cazul domniei sale se aplică foarte bine vorba românească "Dumnezeu lovește cel mai tare în cei pe care îi iubește." Și poate că nu este o întâmplare faptul că, la vârsta de 15 ani, a dorit să se facă preot, dar s-a lăsat deturnat de la această chemare.

Pe lângă faptul că este un artist desăvârșit ("este", pentru că un artist nu moare niciodată), Aurelian Preda se dovedește și un showman foarte bun, prin sinceritate și bun simț, care ajung întotdeauna la sufletele oamenilor.

Cea de-a doua parte a spectacolului  "In memoriam Aurelian Preda  - Pitesti, 2.09.2016,  partea a II - a"  este un duet Aurelian Preda - Nicușor Iordan, constând într-un colaj de muzică populară muntenească de petrecere, care conține melodii precum "Sanie cu zurgălai", "Tudorițo nene", "Ionel Ionelule", "Uite-așa aș vrea să mor" sau "Ia mai toarnă un păhărel".

Comenteaza

RSS
Positive SSL