Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Imagini cu citate de noapte bună

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
5,058 Vizionari

Publicitate

Descriere

Știați că până la trei luni, majoritatea bebelușilor dorm în total 12-15 ore pe zi, incluzând somnul din timpul nopții si cel din timpul zilei?

Somnul este absolut necesar pentru creșterea și formarea nou-născuților mai ales în primele luni de viață. După trei luni, toți bebelușii încep să doarmă mai mult noaptea decât ziua și intră de la sine într-un program mai ordonat de somn.
Ei simt acest lucru în urma adaptării organismului la condițiile de mediu și de viață.

La vârsta de cel puțin șase luni, se observă obișnuința copiilor de a adormi la anumite ore seara, iar somnul vine în urma oboselii acumulate în timpul zilei dar și a programului pe care îl respectă din reflex.
Este uimitor cum mama-natură de învață de mici să dăm prioritate unor necesități pe care ceasul biologic ni le cere, printre acestea fiind și somnul de noapte.
De aici a venit și inspirația persoanei care a postat imaginile cu acești bebeluși drăgălași și cu urările lor de “Noapte bună” care ne fac să zâmbim!
Somnul din timpul nopții este foarte important pentru organismul uman, este esențial pentru revenirea organelor interne la starea de normalitate după ce am consumat energie și am solicitat creierul, inima, ficatul etc prin diverse eforturi fizice și intelectuale.
Somnul profund și odihnitor este o garanție a longevității individului.

Comenteaza

RSS
Positive SSL