Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ilie Micolov - Dragoste la prima vedere

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
9,907 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ilie Micolov este un îndrăgit solist de muzică ușoară românească (originar din Suceava), devenit celebru pentru șlagărul "Dragoste la prima vedere", care s-a "născut" în mintea artistului, în 1983 (avea 34 de ani), în timp ce aștepta să-și recupereze permisul auto și a zărit o brunetă frumoasă, în incinta unei secții de poliție, din București.

 Apropierea de lumea muzicală s-a produs în copilărie, pe fondul călătoriilor cu membrii ansamblului"Ciprian Porumbescu", al căror șofer de autobuz, în turnee, era tatăl lui Ilie Micolov.

 Acesta din urmă își exercită rolul de economist (la Direcția Sanitară a județului Suceava, biroul Răspunderi sociale), până la vârsta de 29 de ani, iar ulterior, tendința spre muzică devine din ce în ce mai explicită, în viața sa.

 Având în vedere refuzurile de a se conforma cerințelor regimului comunist (refuză să participe la ziua de naștere a Elenei Ceaușescu, unde fusese invitat), dintr-un exces de orgoliu de moment și din setea de libertate, specifică boemilor, Ilie Micolov alege calea exilului, emigrând în Germania.

 Din 1990, solistul se întoarce în România, unde este invitat la diverse emisiuni televizate, cum ar fi "Happy Hour", de la ProTv, prezentată de Cătălin Măruță, în 2010, unde interpretează din nou melodia care l-a făcut celebru - "Dragoste la prima vedere".

 Videoclipul de mai sus poate fi vizionat și pe canalul youtube "Mega Hits", inițiat în 2012 și dedicat diverselor genuri muzicale, active în România (dance, house, techno și hip hop), dar și unor videoclipuri de interes general (teorii incredibile sau mari personalități ale lumii).

Comenteaza

RSS
Positive SSL