Muzica populara - e-neatza.ro

Ileana Sipoteanu - Ce mult te-am iubit

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
173,937 Vizionari

Publicitate

Descriere

Solista Ileana Șipoteanu s-a născut la 22 iulie 1967 la Rucăr.A studiat la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești și o perioadă a fost angajată a Teatrului „Alexandru Davila“.

În anul 1996 a absolvit Facultatea de Teatru, Universitatea „Hyperion”. La  teatrul “Alexandru Davila” din Pitesti a fost solistă până în anul 1990.
S-a stabilit la Constanța după ce s-a căsătorit cu compozitorul Dumitru Lupu și a lucrat la Teatrul de revista “Fantasio”.

 

 

În anul 1986 a obținut o mențiune la Festivalul Național de Muzică usoară românească “Mamaia” la secțiunea Interpretare, iar in 1988 a câștigat premiul Presei la Festivalul “Lira de aur” de la Bratislava. Trei ediții consecutive, din 1992 până în 1994 a primit premiul “Doina Badea” al Festivalului Teatrelor de Revista. 
“Ce mult te-am iubit” este unul dintre șlagărele sale de succes.Această piesă a fost compusă de Dumitru Lupu pe versurile scrise de Mala Bărbulescu.
Cu acest cântec, Ileana Șipoteanu a fost laureată a secțiunii de creație la Festivalul de la Mamaia, ediția 1987.Alte melodii binecunoscute din repertoriul ei sunt “Îmi cântă marea”, “Cine mi-a luat iubirea” și “Iubește-mă așa cum te iubesc”.
În cadrul acestui eveniment dar în anul 2006 a fost laureată pentru activitatea sa artistica și a primit Trofeul  „Mamaia 50”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL