Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Horhoianu - Dupa ani de-nstrainare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
15,759 Vizionari

Publicitate

Descriere

Românii plecați în afara granițelor în căutarea unei vieți mai bune reprezintă o realitate incontestabilă. Statisticile oficiale arată că peste 9 milioane de români trăiesc în prezent, în afara României.

Marele merit al acestor români, pe care soarta, greutățile vieții, necesitatea de a crea un viitor pentru ei, pentru copiii și părinții lor este că acolo unde se duc, ei nu-și uită limba și tradițiile din România, promovând în comunitățile unde trăesc și muncesc frumusețea și originalitatea folclorului românesc.

Totodată, viața lor plină de privațiuni, confruntări, urcușuri și coborâșuri, presărată și cu satisfacții a devenit subiect de inspirație pentru numeroase cântece populare.

Este cazul melodiei de față, ”După ani de-nstrăinare” interpretat de către artista populară reprezentativă pentru regiunea folcorică Gorj, Ileana Horhoianu. Videoclipul este foarte bine realizat. Echipa a optat pentru prezentarea metaforică a omului plecat prin străini care luptă cu greutățile străinătății, filmând o apă curgătoare care lovește stâncile. Omul, oricâte ape ar trece peste el se arată neclintit ca o stâncă. Alte imagini arată familia personajului interpretat de către artista populară Ileana Horhoianu. Leitmotivul videoclipului este ”Străinul te răsplătește dar tot timpul te muncește”.

Românii care muncesc în afara granițelor luptă cu greutățile, muncesc din greu sunt apreciați, însă, spre deosebire de alte naționalități, românii doresc în permanență să se întoarcă în țara lor, în satul lor, la casa lor, așa cum spune cântecul, ”la casa din ulicioară”.

Ileana Horhoianu transmite un mesaj hotărât patriotic, acela că o dată ce își rezolvă problemele financiareși materiale, românii se întorc acasă, în țara lor.

Comenteaza

RSS
Positive SSL