Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete si Puiu Codreanu - Banu-i ochiul dracului

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
25,437 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Videoclipul de mai sus constă într-o înregistrare din cadrul emisiunii “De trei ori femeie”, de pe AcasăTV, moderată de Mihaela Tatu și în care doi artiști cunoscuți de muzică populară, Ileana Ciuculete și Puiu Codreanu se întâlnesc spre a interpreta melodia “Banu-i ochiul dracului”.

 Ileana Ciuculete este o artistă de folclor, originară din zona Olteniei (născută în Gubaucea), care se distinge, printr-o voce deosebită și o discografie bogată, din care fac parte în jur de 30 de discuri.

 Dintre cele mai cunoscute albume ale solistei, sunt de enumerat, în special câteva, cum ar fi: “De ce-i lăsat dorul, dor” (cu Valeriu Sfetcu, 1975), “Tinerețe, nu pleca” (1984), “N-aș zice că nu mi-e bine” (1987) sau “Din Timoc la Chișinău” (2013).

 Ileana Ciuculete a avut, de-a lungul carierei, mai multe colaborări cu artiști de la noi, precum Andra, Axinte de la Vacanța Mare, orchestra “Lăutarii” din Chișinău sau Denisa.

 Puiu Codreanu este, și el, un celebru solist de muzică populară și de petrecere, din zona Banatului, cunoscut, mai ales, pentru interpretările sale vesele și pentru talentul deosebit.

 Dintre piesele sale, cerute, îndeosebi, la nunți, merită amintite: “În rochie albă de mireasă”, “Când îți dă Dumnezeu bine”, “Nouă, la bărbați, ne place” sau “Iubitoare cum ești tu”.

 Videoclipul melodiei “Banu-i ochiul dracului” se află încărcat pe canalul youtube“Ileana CiuculeteOficial Channel”, inițiat în 2012 și dedicat întregii cariere artistice a solistei oltence.

 Pe același canal, se regăsesc înregistrări mai vechi (Live Ileana Ciuculete - Vorbesc dușmanii de mine”, 1992; “Plecai din sat de la noi” - din Arhiva TVR), alături de altele, mai recente, din aparițiile interpretei (“Ciupe, neică, binișor” , Etno TV, 2017 sau “Păcală”, Etno TV, 2016).

Comenteaza

RSS
Positive SSL