Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete, Puiu şi Andra - Spune, spune puiule

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
373,045 Vizionari

Publicitate

Descriere

Trei cântăreți îndrăgiți de public, Ileana Ciuculete, Andra și Puiu Codreanu, ne încântă sufletele cu această melodie minunată al cărei titlu,”Spune, spune Puiule” nu a fost ales întâmplător.
Soliștii interpretează alternativ versurile strofelor, sub forma unui dialog, într-o ordine bine stabilită:Ileana,Andra și Puiu.
Cele două soliste fac referire la faptul că Puiu a cheltuit o mare parte din avere pentru că i-au fost dragi “mândruțele” în tinerețe, iar la bătrânețe a rămas singur.
Puiu Codreanu le răspunde că ar vrea să-și dea toți banii pentru a fi din nou tânăr chiar dacă în trecut a avut de suferit din dragoste, însă tinerețea nu poate fi cumpărată nicicum.

Interesant este că acest terțet  se armonizează perfect chiar dacă interpreții sunt originari din zone diferite ale țării: Ileana Ciuculete este olteancă, Andra provine din Ardeal (Câmpia Turzii) iar Puiu Codreanu este bănățean.
Melodia este bine ritmată și poate fi dansată în pași de horă gorjenească- oltenească fiind adecvată multor genuri de petreceri.
Orchestrația piesei se remarcă mai ales între strofe printr-o alternanță creată de trei instrumente specifice muzicii populare românești: taragotul, trompeta și acordeonul.
Acest cântec din 2005 poate fi reascultat oricând cu plăcere deoarece frumusețea sa folclorică nu se pierde în timp.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL