Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete, Puiu şi Andra - Spune, spune puiule

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
336,722 Vizionari

Publicitate

Descriere

Trei cântăreți îndrăgiți de public, Ileana Ciuculete, Andra și Puiu Codreanu, ne încântă sufletele cu această melodie minunată al cărei titlu,”Spune, spune Puiule” nu a fost ales întâmplător.
Soliștii interpretează alternativ versurile strofelor, sub forma unui dialog, într-o ordine bine stabilită:Ileana,Andra și Puiu.
Cele două soliste fac referire la faptul că Puiu a cheltuit o mare parte din avere pentru că i-au fost dragi “mândruțele” în tinerețe, iar la bătrânețe a rămas singur.
Puiu Codreanu le răspunde că ar vrea să-și dea toți banii pentru a fi din nou tânăr chiar dacă în trecut a avut de suferit din dragoste, însă tinerețea nu poate fi cumpărată nicicum.

Publicitate

loading...

Interesant este că acest terțet  se armonizează perfect chiar dacă interpreții sunt originari din zone diferite ale țării: Ileana Ciuculete este olteancă, Andra provine din Ardeal (Câmpia Turzii) iar Puiu Codreanu este bănățean.
Melodia este bine ritmată și poate fi dansată în pași de horă gorjenească- oltenească fiind adecvată multor genuri de petreceri.
Orchestrația piesei se remarcă mai ales între strofe printr-o alternanță creată de trei instrumente specifice muzicii populare românești: taragotul, trompeta și acordeonul.
Acest cântec din 2005 poate fi reascultat oricând cu plăcere deoarece frumusețea sa folclorică nu se pierde în timp.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL