Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - Mulţi au vrut să mă doboare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
12,096 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ileana Ciuculete a fost și va rămâne una din vocile marcante ale scenei muzicii populare românești din Oltenia, o artistă a cărei viață a fost presărată mai mult de dezamăgiri și tristețe, decât de bucurii. Născută într-o familie săracă, în sătucul Gubaucea din județul Dolj la data de 20 septembrie, Ileana a avut o copilărie presărată de lipsuri, neavând parte ca alte fetițe de multe rochițe, păpuși, dar a ost iubită și îndrumată mereu către școală și muzica populară. La 14 ani, datorită vocii și talentului său remarcabil, este angajată cu dispensă de vârstă la orchestra de muzică populară “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei publicate pe pagina sa.


De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în ţară cu trei Discuri de Aur, un Disc de Platină, iar în Serbia cu un Disc de Aur, aceste discuri venind ca o recompensă a dăruirii sale, a dedicării, profesionalismului, dar și a iubirii pe care publicul i-a oferit-o mereu artistei.
Ce nu prea se știe despre artistă este faptul că aceasta a fost absolventă a Liceului de matematică fizică „Traian” din Drobeta Turnu – Severin, dar ea, a preferat notele muzicale în locul formulelor  și integralelor, deoarece, muzica a fost mereu aceea care i-a alinat sufletul și i-a alungat tristețea. Ileana Ciuculete a inregistrat peste 400 de melodii proprii și mai mult de 24 de albume.
Melodia „Mulți au vrut să mă doboare”, face parte din albumul „Prost ai fi dacă mă crezi”, înregistrat în anul 2008, de Casa de Discuri MediaPro Music.

Comenteaza

RSS
Positive SSL