Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - Moarte, moarte nemiloasă

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
51,698 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ileana Ciuculete este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară, din zona Olteniei, alături de alți artiști reprezentativi pentru acest spațiu, cum ar fi: Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu, Niculina Stoican sau Olguța Berbec.

 Deși urmează o școală cu specific "real" (este absolventă a Liceului de matematică-fizică "Traian", din Drobeta Turnu-Severin), solista pornește pe drumul pe care și l-a creionat încă din copilărie, când participa la serbările câmpenești din localitatea natală Vela (județul Dolj) sau cânta pentru Filarmonica"Oltenia", a Craiovei (la numai 14 ani).

 Deși nu se mai află, fizic, printre noi (artista ne-a părăsit anul acesta, din cauza unor probleme de sănătate), Ileana Ciuculete își încântă, încă, publicul, prin melodii de neuitat, cărora le-a conferit o notă inconfundabilă, prin vocea de soprană pe care și-a cizelat-o, în timp.

 Dintre cele mai reușite cântece ale solistei oltence, sunt de amintit, îndeosebi: "De ce-i lăsat dorul dor" (1975, cu Valeriu Sfetcu, primul ei soț), "Într-o zi de mai cu soare" (1981), "Vorbește lumea, vorbește" (1985) sau "Prost ai fi dacă mă crezi" (2006).

 Melodia "Moarte, moarte nemiloasă" este o creație proprie a Ilenei Ciuculete, pe care aceasta o lansează în 2015, ca urmare a rememorării unui eveniment, pe cât de trist, pe atât de firesc, din trecutul ei, în legătură cu înmormântarea tatălui său, la care nu a putut participa, din cauză că se afla la un eveniment.

Cântecul amintit este încărcat pe canalul youtube al artistei - "Ileana Ciuculete Oficial Channel" - pagină creată în 2012 și dedicată întregii activități artistice a acesteia.

 De menționat este că, având în vedere dispariția bruscă, dintre noi, a solistei, în 2017, aceeași melodie - "Moarte, moarte nemiloasă" - este adaptată și cântată, în prezent, și de către Cristi Sfetcu, unul dintre cei doi băieți ai frumoasei soliste oltence.

Comenteaza

RSS
Positive SSL