Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - Mi-e drag ca sunt soacra mare ( Braila)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,852 Vizionari

Publicitate

Descriere

Născută într-o frumoasă zi de septembrie, Ileana Ciuculete, are să fie o mare artistă și de acolo, dintre îngeri, deoarece, în urma unei bogate și dedicate cariere, ea a atins și a umplut cu fericire și muzică frumoasă, multe case și suflete de români. A avut mereu un public numeros, care a iubit-o și o va prețui mereu, atât pentru artistul de mare clasă care a fost, cât și pentru omul cald, vesel, mereu cu o vorbă bună, pentru tpată lumea.
Într-un interviu de al său, acordat unei publicații dedicate artiștilor, Ileana Ciuculete spunea:  „Cea mai mare plecăciune, după Dumnezeu, o fac în faţa publicului“ și așa a fost, deoarece Doamna muzicii oltenești, a fost o apariție scenică de mare valoare umană, dar și artistică, o voce plină de căldură, putere, care a acaparat inimă după inimă, având un public numeros și iubitor.
Ileana Ciuculete s-a născut într-o familie săracă, nu a avut mereu parte de hăinuțe noi, rochițe, păpușele, dar a fost înconjurată de dragoste părintească, a fost susținută

 

în educație și îndrumată către muzică. La doar 14 ani, Ileana se angajează  la orchestra de muzică populară “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova.
De-a lungul timpului, a fost solista mai multor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul „Nicolae Bălcescu” din Craiova, Ansamblul folcloric „Căluşul” din Scorniceşti şi Ansamblul „Danubius” din Drobeta Turnu-Severin.
Artista a înregistrat peste 400 melodii proprii, având 30 de albume.
Ileana Ciuculete a fost recompensată de-a lungul carierei, primind trei discuri de aur, un disc de platină în România, precum şi un disc de aur în Serbia.
Viața i-a fost agitată și zbuciumată, dar ea a iubit mereu să fie alături de public, de muzica populară, să ne dăruiască mereu și mereu melodii de suflet și pentru suflet, smulse din trăirile ei profunde.
Melodia „Mi-e drag că sunt soacră mare” face parte din albumul „Hai bărbate taci, taci, taci!”, lansat în anul 2002.

Comenteaza

RSS
Positive SSL