Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - Măicuța mea, vin la tine

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
24,522 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ileana Ciuculete este una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară și de petrecere din România. Este originară din Oltenia (satul Gubaucea) și se face remarcată pe scena folclorului autohton de foarte tânără.

 Regretatul dirijor Ionel Budișteanu este cel care o susține să cânte alături de Ion Dolănescu pe scena Teatrului din Drobeta Turnu - Severin, aceasta fiind o rampă de lansare pentru Ileana Ciuculete.

 O lună mai târziu, este invitată la Radio Craiova unde face primele înregistrări, dintre care interpreta și-o amintește cu emoție pe prima, intitulată “Luncă, luncă îmbobocită”.

 Ileana Ciuculete a fost solistă în diverse ansambluri folclorice, printre care Ansamblul “Nicolae Bălcescu” din Craiova, Ansamblul folcloric “Călușul” din Scornicești și Ansamblul “Danubius” din Drobeta Turnu-Severin.

 În 2005, Ileana Ciuculete a fost răsplătită cu Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare din albumul “Ciorbă de curcan”.

 Videoclipul de mai sus este o înregistrare din timpul emisiunii “Acces direct”, de pe Antena 1, în care Ileana Ciuculete a fost invitată să cânte. Aceasta alege să interpreteze una dintre melodiile sale de succes - “Măicuța mea, vin la tine”.

 Înregistrarea amintită este încărcată pe canalul de youtube “FanIleanaCiuculete”, inițiat în 2012 și dedicat activității artistice a îndrăgitei soliste de muzică populară.

 

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL