Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - M-a pus viața la încercare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
38,963 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ileana Ciuculete este una dintre solistele valoroase de muzică populară românească, originară din zona Olteniei, care ne-a lăsat ca moștenire un număr impresionant de înregistrări muzicale de excepție.

 De-a lungul carierei, solista a înregistrat 30 de albume și a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și unul de platină, iar în Serbia cu un disc de aur.

 Din discografia artistei, merită amintite următoarele albume: “De ce-i lăsat dorul dor” (1975, cu Valeriu Sfetcu), “Tinerețe, nu pleca” (1984), “Eu le-am spus ochilor mei” (1989) și “Asta sunt, n-aveți ce-mi face” (1999).

 De-a lungul vieții, interpreta a colaborat cu mai mulți artiști autohtoni, printre care se numără: Andra, Axinte de la Vacanța Mare, Denisa și orchestra “Lăutarii” din Chișinău.

 Melodia “M-a pus viața la încercare” este un extras de pe albumul Ilenei Ciuculete - “Prost ai fi dacă mă crezi”, lansat în 2008 la casa de discuri Mediapro Music. Cântecul amintit este cuprins într-o scurtă compilație, alături de alte melodii de petrecere interpretate de solista olteancă.

 

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL