Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - Doamne mâine de-oi muri

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,529 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ileana Ciuculete este una dintre cele mai celebre soliste de muzică populară din regiunea Olteniei (originară din Gubaucea, Vela, județul Dolj), al cărei debut are loc extrem de devreme (din copilărie), când cânta la serbările câmpenești și, la 14 ani, în cadrul Filarmonicii "Oltenia", a Craiovei.

 Printre marii artiști care și-au pus pecetea, într-un fel sau altul, asupra evoluției artistei, se numără: Maria Lătărețu (pe care o admira, ca artist), Ionel Budișteanu (care i-a fost mentor) și Ion Dolănescu (alături de care cântă, în duet, pe scena Teatrului din Drobeta Turnu-Severin).

 Pe parcursul carierei, Ileana Ciuculete colaborează cu mai mulți artiști de la noi (Andra, Axinte de la Vacanța Mare, Denisa), dar și cu nenumărate ansambluri folclorice (Ansamblul "Nicolae Bălcescu", din Craiova; Ansamblul "Călușul", din Scornicești și Ansamblul "Danubius", din Drobeta Turnu-Severin).

 Videoclipul "Doamne, mâine de-oi muri", în interpretarea solistei oltence este încărcat pe canalul youtube "Liviu Costache", inițiat în 2011 și dedicat muzicii populare și de petrecere.

Cântecul de mai sus este extras de pe albumul original, cu același titlu ("Doamne, mâine de-oi muri"), lansat în 2017 (chiar dacă melodia în sine fusese lansată cu 2 ani mai devreme, la televiziune), pe care se află și alte interpretări din repertoriul Ilenei Ciuculete, cum ar fi: "Sârba oltenilor", "Spune, spune, pui de corb", "Când ajungi și esti bogat" sau "Hora de la Bucovăț".

 Pe același canal, amintit anterior, apar și alți artiști români cunoscuți, dintre care îi amintim pe: Anica Gantu, Marinela Cornescu, Ion Dolănescu, Cristi Sfetcu sau Cosmin Bîrlan.

Comenteaza

RSS
Positive SSL