Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - Câte zile am plâns, şi plâng

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
21,797 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ileana Ciuculete , una din Doamnele muzicii populare românești din Oltenia, dar nu numai, avea să se stingă din viață într-o grea zi de marți, 14 martie 2017, la spital, din cauza unei boli incurabile și anume ciroza hepatică. La moartea artistei mass media și publicul știau că Ileana are doar 59 de ani, deoarece ea publicase mereu că s-ar fi născut în 1957, dar ulterior, după moartea sa, s-a aflat că era nascută pe 20 septembrie 1952, ceea ce înseamnă că la data de 20 septembrie ar fi împlinit 65 de ani.
Ileana Ciuculete a fost îndrumată de mic copil să urmeze calea muzicii populare, deoarece a trăit într-o familie, care deși era foarte săracă, iubea educația și muzica populară, rădăcinile românești. În prima parte a vieții sale, Ileana Ciuculete a trăit

 

timpuri grele, viața fiindu-i marcată de sărăcie, dar muzica a reușit întotdeauna să-i alunge tristețile și grijile și să îi aline sufletul tânăr și frumos. Doamna muzicii populare oltenești, spunea că a cântat pe unde a apucat și îi plăcea să asculte melodiile regretatei cântăreaţe Maria Lătăreţu, denumită "Privighetoarea Gorjului". La doar 14 ani, ajunge cu dispensă de vârstă, să fie angajată la Filarmonica Oltenia a Craiovei și, odată cu trecerea anilor, a devenit una dintre cele mai apreciate artiste de muzică pupulară din România.
Melodia „Câte zile-am plâns și plâng” a fost repostată tot In Memoriam, pe canalul youtube al artistei, în aprilie 2018. Iubitorii muzicii din Oltenia, cu siguranță se vor bucura de o re-audiție.

Comenteaza

RSS
Positive SSL