Muzica populara - e-neatza.ro

Ileana Ciuculete - amintiri din copilarie

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
14,841 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ileana Ciuculete s-a născut pe 20 septembrie 1952 pe plaiurile însorite de la interferenţa județului Dolj cu județul Mehedinţi, lângă Plenița în comuna Vela, Oltenia și ne-a părăsit pentru a cânta îngerilor în cer, pe 14 martie 2017.

În întreaga ei carieră a înregistrat 30 de discuri și a fost premiată cu 3 discuri de aur și unul de platină. Totodată, ea a primit și în Serbia recunoașterea calităților sale artistice, fiind premiată cu un disc de aur. Ileana a cântat de când se ştie, în copilărie fiind des solicitată la diferite spectacole locale.

Datorită calităţilor vocale deosebite, este angajată de la 14 ani cu dispensă de vârsta la orchestra de muzică populară “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu.

De-a lungul carierei artistice a mai fost angajată cu titlul de: primă solistă la Ansamblul “Danubius” din Drobeta Turnu-Severin, Ansamblul “Nicolae Bălcescu” din Craiova și la prestigiosul ansamblu folcloric “Căluşul” din Scornicești. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din țară în turnee și spectacole.

Deși pe plan artistic și în carieră Ileana Ciuculete a cunoscut multe bucurii, fiind iubită, apreciată și recunoscută ca mare valoare a folclorului românesc, în viața privată, a fost mereu psuă între ciocan și nicovală, a cunoscut tristeți și dureri, urcușuri și coborâșuri despre care chiar ea spunea că e greu să le poarte în suflet.

În înregistrarea „Amintiri din copilărie”, revedem o Ileana zâmbitoare, bucuroasă și fericită, melancolică după zilele frumoase ale copilriei sale.

Comenteaza

RSS
Positive SSL