Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Grigore Gherman - Mamă, sărut mâinile

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
32,567 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Solistul Grigore Gherman este originar din Republica Moldova, dar a studiat și trăiește, în prezent, în România.

  La începutul carierei sale, a colaborat cu mai multe formații din Chișinău, după care a venit la București pentru a urma cursurile Universității Naționale de Muzică, Secția Compoziție-Muzică. A studiat la clasa profesoarei Crina Mardare și a compozitorului Andrei Tudor.

 Inițial, a interpretat muzică ușoară românească și muzică pop, dar în ultima vreme, Grigore Gherman  s-a orientat către muzica populară și cea de petrecere, genuri care i se potrivesc foarte bine.

 A colaborat cu orchestre renumite și ansambluri artistice: „Lăutarii” din Chișinău, „Doina Gorjului”, „Busuioc Moldovenesc”, „Doina Bărăganului”, „Mugurelul” și Orchestra Asociației Culturale „Predușel”.

 După o vreme, și-a înființat propria formație de muzică populară și lăutărească. În prezent, este și profesor de canto la o școală particulară din București.

 În cariera sa artistică, a câștigat trofeele festivalurilor: „ În grădina cu flori multe” , „Pe marginea Dunării” și „Ponoare, Ponoare”. Datorită talentului său, solistul se mândrește cu multe alte premii: premiul I la Festivalul „Irina Loghin” și la Festivalul „Munte, munte, brad frumos”, dar și premiul II la Festivalul „ Mamaia 2013” și la Festivalul „Doina Bărăganului” .

 Comenteaza

RSS
Positive SSL