Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Gil Dobrică - Sunt îndrăgostit

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
9,493 Vizionari

Publicitate

Descriere

Gil Dobrică s-a născut într-o familie cu 12 copii, din Dăbuleni, el fiind mezinul familiei și, se pare, singurul boem al acesteia. Se exersează în genul muzical pop-rock, soul și rhythm and blues din România. Cea mai cunoscută lansare a sa este o adaptare a piesei englezești "Country roads", aparținând artistului John Denver, care devine, în discografia lui Gil -"Hai acasă".

Dintre albumele sale, merită menționate: "Dă-mi o șansă" (1982) și "Cântec pentru mama" (1999). În afară de muzică, artistul are și o apariție cinematografică în filmul "Nea Mărin miliardar", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Gil Dobrică a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu trupe românești de renume, cum ar fi Phoenix sau Roșu și Negru. De asemenea, majoritatea cântecelor alese de artist sunt din palmaresul internațional. Astfel, dintre artiștii străini ale căror cântece le re-adaptează Gil Dobrică, se evidențiază: Aretha Franklin, Beatles sau Rolling Stones.

Melodia "Sunt îndrăgostit" apare pe albumul amintit mai sus - "Hai acasă" (1979), iar în prezent, îl putem regăsi pe canalul youtube al casei de discuri Electrecord (înființat în 2016), alături de alți mari artiști, precum: Alexandru Jula, Gabi Lunca, Maria Lătărețu, Tiberiu Ceia sau Margareta Pâslaru.

Versurile acestui cântec exprimă "adevărul" unui suflet zbuciumat (probabil, din cauza timideții artistului), de a fi îndrăgostit și înspăimântat, în același timp: "Ziua mă bați/Și noaptea să te visez."

Comenteaza

RSS
Positive SSL