Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Gică Petrescu - Hai să bem un păhărel

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


3,698 Vizionari

Publicitate

Descriere

Maestrul Gică Petrescu este nemuritor în inimile noastre prin muzica sa pe care o vom asculta mereu cu mare plăcere.Muzică de petrecere, muzică de pahar și de voie bună, populară, lăutărească,tango sau romanțe, toate aceste genuri au făcut parte din repertoriul maestrului.
Una dintre piesele sale, “Hai să bem un păhărel” ne atrage interesul prin faptul că este o melodie veselă iar versurile sunt pline de învățăminte.Doar un pahar cu vin nu provoacă neplăceri celui care-l bea, dar mai multe pahare în mod sigur dăunează, spune Gică Petrescu.
Cel mai longeviv cântăreț român al tuturor timpurilor ar fi trebuit să urmeze în tinerețe, cursurile Facultății de Drept pentru a deveni avocat.

Simțind că menirea sa este muzica, Gică Petrescu a abandonat studiile juridice în al doilea an de facultate.
A început să cânte romanțe și muzică de cabaret sub pseundonimul George Petrimi dar după o scurtă perioadă a revenit la numele său real.
 S-a lansat pe scenele teatrelor Gioconda și Savoy, iar în anii celui de-al doilea război mondial a fost apt necombatant.A susținut spectacole de revistă pentru soldații Armatei Române și a cântat în turnee în multe orașe din țară.
S-a stins din viață la 18 iunie 2006 la vârsta de 93 de ani,în ziua în care Radio România Actualități îl nominalizase pentru a-i oferi un premiu special, “Cântecul e viața mea”, o distincție în semn de recunoaștere a celei mai îndelungate cariere muzicale în România.

Comenteaza

RSS
Positive SSL