Rețetă ghiveci tomnatic cu legume(video)
Featured
Descriere
O mâncare plină de arome și culoare pe care v-o puteți oferi oricând.
Ingrediente: vinete, un doblecel mai mare, 3 roșii - puteți folosi 2, 3 linguri pastă de tomate dacă vă este mai bine -, 7 ardei capia, 3 cepe mari, 3 morcovi, câteva foi de dafin,cimbru și pătrunjel, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Se taie ceapa mărunt și morcovii rondele subțiri. Într-o cratiță se pun câteva linguri de ulei(nu prea mult) și când acesta este încins, se adaugă morcovii și ceapa. Ceapa trebuie mai mult înăbușită decât prăjită și de aceea se adaugă apă și se acoperă cu un capac.
- Între timp se taie vinetele, bine spălate, în cubulețe, ardeiul fideluță ori cubulețe - după gust - și dovlecelul cubulețe.