Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă ghiveci tomnatic cu legume(video)

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
2,005 Vizionari

Publicitate

Descriere

 

O mâncare plină de arome și culoare pe care v-o puteți oferi oricând.
Ingrediente: vinete, un doblecel mai mare, 3 roșii - puteți folosi 2, 3 linguri pastă de tomate dacă vă este mai bine -, 7 ardei capia, 3 cepe mari, 3 morcovi, câteva foi de dafin,cimbru și pătrunjel, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Se taie ceapa mărunt și morcovii rondele subțiri. Într-o cratiță se pun câteva linguri de ulei(nu prea mult) și când acesta este încins, se adaugă morcovii și ceapa. Ceapa trebuie mai mult înăbușită decât prăjită și de aceea se adaugă apă și se acoperă cu un capac.
- Între timp se taie vinetele, bine spălate, în cubulețe, ardeiul fideluță ori cubulețe - după gust - și dovlecelul cubulețe.

- Peste morcovul și ceapa deja înăbușite se pun ardeii și dovleceii, se presară puțină sare și se mai lasă la fiert, acoperit, câteva minute. Apoi se pun și vinetele, se amestecă și se mai adaugă apă.
- După ce legumele au scăzut, se adaugă foile de dafin și cimbrul, se acoperă iar oala și se lasă să fiarbă.
- Roșiile foarte coapte, se crestează la bază și se dau pe răzătoare, eliminând astfel coaja și se fierb separat până vor scădea și abia atunci se adaugă în mâncare. Dacă folosiți pastă de tomate se adaugă direct. Când mâncarea scade și sosul devine gros, adăugăm roșiile fierte în prealabil. Se mai lasă la fiert câteva minute, iar când legumele sunt fierte și sosul este închegat se condimentează după gust și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
- Se servește cu murături sau cu salată de sfeclă roșie.
Dacă pregătiți această mâncare pentru iarnă, se recomandă să cântăriți legumele și să puneți cam 50ml de ulei pe kilogram și bine înțeles, borcanele umplute se sterilizează.
Poftă bună!

Comenteaza

RSS
Positive SSL