Muzica populara - e-neatza.ro

Gheorghe Zamfir - Ciocârlia

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,466 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Gheorghe Zamfir este un virtuoz (la nai) și compozitor român, recunoscut atât în țară, cât și în străinătate, printr-o activitate de excepție, pe scenele lumii și prin interpretări actualizate, în care îmbină perfect muzicalitatea naiului (numit și “fluierul lui Pan”) cu celelalte stiluri muzicale moderne.

 Având în vedere necesitatea de a urma calea exilului (în 1982, după ce îndrăznește să-I dedice un concert, lui Dumnezeu, în timpul dictaturii ceaușiste), Gheorghe Zamfir se califică pentru a primi numeroase distincții, dintre care sunt de amintit măcar câteva, cum ar fi: Medalia Vaticanului, Titlul de Ofițer și Cavaler al Franței, Belgiei și Luxemburgului sau Premiul Internațional Omnia, pentru întreaga operă muzicală, în cadrul premiilor anuale ale Academiei Internaționale "Mihai Eminescu" (2009).

 Pe parcursul unei cariere impresionante (50 de ani), Zamfir interpretează muzică barocă și clasică, dar și contemporană (John Lennon, Paul McCartney sau Elton John) și compune peste 300 de lucrări în domeniile folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic.

 Interpretarea la nai a melodiei "Ciocârlia" se încadrează printre capodoperele muzicianului, alături de alte interpretări, precum: "Anotimpurile", de Antonio Vivaldi, pentru nai și quintet de coarde sau piesa "Lonely Shepherd".

 Videoclipul de mai sus este un fragment dintr-un concert live, susținut de către maestrul GheorgheZamfir, împreună cu James Last și se află încărcat pe canalul youtube "Gheorghe Zamfir", inițiat în 2010 și dedicat întregii activități artistice a virtuozului naist.

 Datorită unui spirit extraordinar de a îmbina sunetele instrumentale cu armonia naturii, printr-un echilibru care îi descrie cel mai bine stilul muzical inconfundabil, Gheorghe Zamfir este supranumit, pe drept cuvânt - "Eminentul", "Reîncarnarea zeului Pan" sau "Regele naiului".

Comenteaza

RSS
Positive SSL