Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Gheorghe Dinică - Sunt vagabondul vieţii mele

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


23,469 Vizionari

Publicitate

Descriere

O melodie care ne aduce aminte de anii ’70 și de muzica de genul cafe-concert de atunci.
”Sunt vagabondul vieții mele” a fost un cântec îndrăgit mai ales în București, compus de maestrul Temistocle Popa, pe versurile scrise de Aurel Storin.
Piesa poate fi dansată în duet și pe un ritm mai lent de tango.Acordurile sale foarte plăcute și chiar duioase reușesc să ne pătrundă în suflet.
 Acest videoclip a fost realizat pe vremea când regretatul actor Gheorghe Dinică trăia și interpreta această melodie cu farmecul său personal.

 Totuși, melodia aceasta atât de frumoasă are o istorie tristă.Actorii și cântăreții care au interpretat-o, ne-au părăsit rând pe rând.
Piesa a fost scrisă pentru actorul Ștefan Bănică (senior) iar acesta a murit la scurt timp după ce a făcut-o cunoscută.
 A urmat Dumitru Rucăreanu, un alt actor cu o mare popularitate, căruia i se potrivea de minune melodia lui Temistocle Popa.După ce a interpretat cu succes cântecul, Titi Rucăreanu a trecut “în lumea celor drepți”.
 Melodia nu a rămas fără interpret.Actorul Ștefan Iordache a preluat-o dar după o perioadă s-a stins din viață,  fiind învins de o boală ascunsă.
 Prieten bun cu Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică a cântat și a înregistrat piesa, iar acum vorbim despre el la timpul trecut.
 În fine, a venit rândul lui Mihai Mărgineanu să cânte ”Sunt vagabondul vieții mele”.Poate că „Gore din Chitila” nu ține cont de superstiții și va interpreta această piesă până la adânci bătrâneți.

Comenteaza

RSS
Positive SSL