Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Gheorghe Dinică - Ionel, Ionelule

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
8,208 Vizionari

Publicitate

Descriere

Gheorghe Dinică este cunoscut, în primul rând, ca și actor (absolvent al Institutului de Teatru și Cinematografie București), remarcându-se, în acest domeniu, prin rolurile negative interpretate. Acest aspect i-a adus supranumele de "cel mai mare <<rău>> al cinematografiei românești", din partea unui coleg de breaslă, Horațiu Mălăiele.

De asemenea, maestrul Gheorghe Dinică a înregistrat mai multe CD-uri de muzică de petrecere și romanțe, cântate, cel mai adesea, în anumite localuri din capitală, printre care "Șarpele roșu" este cel mai celebru. Aici, își petrecea timpul, uneori, cu regretatul Ștefan Iordache și cu solistul Nelu Ploieșteanu.

Textul melodiei este compus de Claude Romano/ N.Constantinescu/ N.Vladoiu, în anii `60 și este interpretat, de-a lungul timpului, de mai mulți soliști de muzică românească: Margareta Pâslaru, Gică Petrescu, Gheorghe Dinică, Loredana Groza, Tudor Gheorghe.

Versurile cantecului "Ionel, Ionelule" exprimă un îndemn adus eroului îndrăgostit, de a nu mai bea, pentru a-și îneca amarul ("Fiindcă nu-l iubește Mărioara"): "Ionel, Ionelule, nu mai bea, băiatule/Fiindcă te râd fetele!"

Comenteaza

RSS
Positive SSL