Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Gheorghe Dinică - Am muncit şi nopti, şi zile

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


10,817 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia cântată de actorul Gheorghe Dinică, are în original titlul “Toată viața am muncit”, fiind de fapt cântecul pe care-l interpreta pe vremuri, Romica Puceanu.
Este un cântec lăutăresc remarcabil, care și-a păstrat valoarea neschimbată.După mulți ani, maestrul i-a dat o interpretare cu un tempo puțin mai alert decât cel din piesa originală apărută în anii ‘70.
Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai grandioși actori români de teatru și de film.Și-a închinat întreaga viață carierei sale actoricești și așa se explică faptul că s-a însurat până la urmă foarte târziu, la vârsta de 62 de ani.
A fost actor la Teatrul de Comedie, apoi la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, iar în final a urcat pe scenaTeatrului National I. L. Caragiale din Bucuresti, unde a jucat până la sfârșitul vieții.

Cariera sa cinematografică a fost de exceptie,mai ales că reușea să interpreteze la perfecțiune, multe roluri ale unor personaje negative.Acest lucru i-a adus celebritatea și recunoașterea meritelor sale ca actor de mare valoare.
Iată câteva dintre filmele în care a apărut: Un comisar acuză, Revanșa, Cu mâinile curate, Prin cenușa imperiului, Filantropica.De asemenea a primit diverse roluri în seriale românești și în filme de televiziune.
Pentru că i-a plăcut și muzica, maestrul a înregistrat mai multe albume cu romanțe, melodii de petrecre și lăutărești, așa cum este “Toată viața am muncit”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL