Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Gabriela Comăneci - Aşa-i nunta la Bacău.

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
15,960 Vizionari

Publicitate

Descriere

Gabriela Comăneci face parte din generația mai tânără de interpreți de muzică populară românească (moldovenească și oltenească) și de petrecere, alături de alte nume cunoscute din aceleași genuri muzicale: Mihaela Gurău, Viorica Macovei, Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Ion Paladi și Nostalgy Taraf & Band.

Videoclipul melodiei "Așa-i nunta la Bacău" este încărcat pe canalul youtube al artistei GabrielaComăneci, înființat în 2014 și dedicat, în special, muzicii populare și de petrecere. Tot aici, regăsim și alte videoclipuri din repertoriul personal al solistei din Bacău, și anume: "Omul bun n-are noroc", "Mă ajunge câte-un dor", "Foaie verde, bob năut", "Eu în viață-s cu noroc" sau "Constantine, Constantine".

Având în vedere că solista moldoveancă se declară îndrăgostită de muzică, în general, nu trebuie să ne mire faptul că aceasta probează mai multe genuri muzicale, alegând să interpreteze, de exemplu, cover-uri după John Legend ("All of me"), Lara Fabian ("Je t`aime") sau chiar Celine Dion ("I`m alive").

 

De asemenea, la petrecerile susținute alături de formația Taraf & Band, Gabriela Comăneci alege să cânte un repertoriu la fel de variat, din muzica românească, dar și din cea internațională, satisfăcând, astfel, o gamă foarte vastă de gusturi muzicale.

Melodia "Așa-i nunta la Bacău" este o horă, după cum se precizează și în cântec, iar versurile și imaginile transmit același mesaj: cel al întâlnirii mai multor zone culturale (folclorice), cu ocazia desfășurării unei nunți la Bacău. Județul din urmă apare, astfel, ca o regiune privilegiată, prin găzduirea tuturor oaspeților amintiți în versuri: Botoșani, Iași, Suceava și Focșani.

De asemenea, cântecul face trimitere și la mai multe feluri de "jocuri", din tipologia dansurilor folclorice și lăutărești: "o bătută", "o brașoveancă", o "horă" și o "sârbă".

Comenteaza

RSS
Positive SSL