Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Fuego - Nicaieri nu-i ca acasa - DVD - In noaptea de Craciun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
776 Vizionari

Publicitate

Descriere

Românii plecați în afara granițelor în căutarea unei vieți mai bune reprezintă o realitate incontestabilă. Statisticile oficiale arată că peste 9 milioane de români trăiesc în prezent, în afara României.

Marele merit al acestor români, pe care soarta, greutățile vieții, necesitatea de a crea un viitor pentru ei, pentru copiii și părinții lor este că acolo unde se duc, ei nu-și uită limba și tradițiile din România, promovând în comunitățile unde trăesc și muncesc frumusețea și originalitatea folclorului românesc.

Totodată, viața lor plină de privațiuni, confruntări, urcușuri și coborâșuri, presărată și cu satisfacții a devenit subiect de inspirație pentru numeroase cântece populare.

Este cazul melodiei de față, al cărei refren este ”Nicăieri nu-i ca acasă, unde te întorci cu dor și te așezi cu drag la masă, lângă ai tăi de Sărbători” interpretată de către artistul reprezentativ Paul Surugiu-Fuego. Videoclipul este foarte bine realizat. Echipa a optat pentru prezentarea metaforică a omului care cântă lângă brad și lângă șemineul în care arde focul.

Românii care muncesc în afara granițelor luptă cu greutățile, muncesc din greu sunt apreciați, însă, spre deosebire de alte naționalități, românii doresc în permanență să se întoarcă în țara lor, în satul lor, la casa lor, așa cum spune cântecul, ” mâine vom pleca din nou, fiecare-n alte zări, dar ne vom revedea la anul, de Crăciun, de Sărbători”.

Îndrăgitul interpret Paul Surugiu-Fuego, un virtuoz al muzicii etno-pop transmite un mesaj hotărât patriotic, acela că o dată ce își rezolvă problemele financiare și materiale, românii se întorc acasă, în țara lor.

Comenteaza

RSS
Positive SSL