Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Formatia Albatros - S-a mărit armata (Stau in unitate)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
65,328 Vizionari

Publicitate

Descriere

Acustic (anterior, Albatros) este o formațieînființată în București la începutul anilor '90.  Inițial, formația era cunoscută sub numele de „Albatros din București”.

Într-o primă formulă, trupa a inclus-o pe cântăreața Iolanda Cristea, cunoscută și ca Naste din Berceni. Originară din cartierul care i-a adus numele de scenă, tânăra a fost îndemnată de către vecini să se alăture unei formații de acompaniament.

Între cântărețele de manele, Cristea are una dintre cele mai frumoase și expresive voci, amintind prin timbru de cântărețele indiene de muzică pop.

Succesul grupului astfel alcătuit (intitulat Albatros) a fost considerabil, iar muzica lor răsuna în piețele din Capitală, singura modalitate de promovare imediat după căderea regimului comunist. Instrumentația formației includea chitară electrică și două sintetizatoare.  

Cântecele lor aveau teme specifice muzicii lăutărești (traiul aspru, munca istovitoare, iubiri pierdute), cât și subiecte mai puțin obișnuite (apologia infracționalității– devenită ani mai târziu temă principală în manele) sau cântece de cătănie. Textele sunt în limba română și romani (rromă). Deși vocea formației este exclusiv feminină (Cristea), eul imaginat în versuri reprezintă atât personaje masculine, cât și feminine. Formația a avut și un număr de piese instrumentale, unde vocea apare doar intonând vocale ori silabe.

Piesa are 826.294 de vizionări pe canalul de youtube şi ne face să ne aducem aminte cu nostalgie de momentele din armată, de haine verzi, de unităţile militare.

Comenteaza

RSS
Positive SSL