Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Felicitare muzicala de zi de nastere - La multi ani, Vasile!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
5,271 Vizionari

Publicitate

Descriere

Anul Nou începe cu sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, care este atât unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe cât şi unul dintre cei mai mari teologi creştini, considerat „păzitor de duhuri rele“.

Potrivit tradiţiei, dacă ninge de Anul Nou, anul va fi unul îmbelşugat, iar dacă este senin şi geros, credincioşii nu vor avea probleme medicale tot anul.

În tradiţia păstrată de români, în noaptea de Sfântul Vasile, se spune că cerul se deschide de trei ori pentru câte o clipă.

În ziua de Sfântul Vasile cel Mare este bine să verşi vin pe masă, să spargi un pahar alb, să răstorni cutia de chibrituri sau să dai de pomană unui om sărac, ca să ai noroc tot anul. Tradiţia populară mai spune că ai noroc dacă prima persoană care intră în casă de 1 ianuarie este bărbat.

În ziua de Anul Nou, trebuie să se arunce prin casă spice de grâu, iar seara, acestea să fie strânse, pentru a fi din nou aruncate prin cămin în ziua de Sfântul Ioan. După aceea, se face un mănunchi din spice şi se pun la păstrare, fiind benefice pentru durerile de cap.

Tradiţia populară spune şi că de Anul Nou se înnoiesc toate şi de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an să-şi pună un gând bun, ca să le meargă bine tot anul: "Atunci să te păzeşti să nu te superi, să nu te sfădeşti, să fii vesel şi tot anul aşa vei fi".

Echipa E-Neatza, urează tuturor cititorilor noştri care poartă numele de Vasile sau Vasilica: „La Mulţi Ani!”. Să fiţi sănătoşi, să vă bucuraţi de cei dragi şi să vi se împlinească toate visele!

Comenteaza

RSS
Positive SSL