Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Felicia Grigore : La mulți ani , dragă Mărine !

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
14,756 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Melodia din acest videoclip este o urare pentru toți bărbații care își sărbătoresc ziua numelui, pe 15 august de Sfânta Maria.

 “La mulți ani, dragă Mărine!” se intitulează cântecul interpretat de solista Felicia Grigore , renumită pentru albumele sale din regiunile Argeș și Dâmbovița, cu numeroase melodii de petrecere și de voie bună.

 Prin multe zone ale țării, dar mai ales în Oltenia și Muntenia, numele “Marin” este răpândit în varianta “Mărin”, o variantă populară care sună mai plăcut prin înlocuirea vocalei „ a” cu „ ă”.

 Întâlnim această modificare creată din aceleași motive și în cazul numelui feminin, „ Măria “ care a devenit  „ Măria “ în multe sate și comune din România.

 Din repertoriul Feliciei Grigore vă amintim câteva melodii semnificative: „Fata mea boboc de floare” , „ Nu mă plâng că-mi este greu” , „Nu mai bea, bărbatul meu” , „ Mama mea scumpă și dragă” , „Anii mei frumoși de fată” , „ Viață, viață „ etc.

 Solista a cântat și în duet cu Nicu Paleru, iar iubitorii muzicii populare și de petrecere cunosc în mod sigur cântecele lor de mare succes: „Cântă,cântă lăutare” , „Hai, măi nașule „ , „ Fir-ai al dracului bărbate” , „Jucați oameni buni că-i nuntă”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL