Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Etalon 2004 - Sarba Pascanenilor

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,670 Vizionari

Publicitate

Descriere

Se spune că nu există nuntă fără muzică, iar asta a fost d când lumea și pământul. Muzica trebuie să se audă încă dinainte de plecarea alaiului, la cererea miresei, la petrecerea ei, către Biserică și până dimineața la stingere, când toți pleacă spre case, de aici și vorba aia românească „E ca nunta fără lăutari”.

Taraful este o formație muzicală care constă într-un grup mic de lăutari (de la 3 până la 8) și cîntă muzică lăutărească sau populară. Ei bazează, în general, pe instrumentele cu coarde, la care se adaugă de obicei un instrument specific zonei folclorice respective: - în Muntenia și Oltenia: cobza și țambalul - în Moldova: trompeta și fluierul - în Banat: taragotul - în Transilvania: clarinetul - în Maramureș chitară cu 2-3 corzi, denumit greșit zongora, deoarece cuvântul înseamna pian în limba maghiară. 

De ce ar trebui să alegem un taraf la un eveniment important din viața noastră? Deoarece nimic nu e mai plăcut decât să îți cânte lăutarul alături, lângă ureche Vorba cântecului: „Să-mi cânţi, cobzar, bătrân, ceva, Să-mi cânţi ce ştii mai bine, Că vin ţi-oi da, şi bani ţi-oi da, Şi haina de pe mine! „.

Dacă vă aflați în căutarea unui taraf cu experiență în domeniu, care vă poate cânta muzică din toate zonele țării, formația Etalon 2004 este chiar recomandată, ei fiind de multă vreme alături de fanii și publicul său și având trecere la publicul cunoscător.  Valorile care îi caracterizează este exploatarea și continuitatea muzicii autentice românești.

Una din melodiile interpretate de ei și lansată în acest an este „Sârba Pășcănenilor”, pe care o recomadăm cu mare drag.

Comenteaza

RSS
Positive SSL