Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Emilia Ghinescu - Fă-ți nașă fina frumoasă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
43,937 Vizionari

Publicitate

Descriere

Unul dintre obiceiurile tradiționale la nunțile românilor este “gătitul miresei”.În videoclipul pe care-l vedeți, cântăreața Emilia Ghinescu aflată la o nuntă, interpretează o melodie la temă cu dedicație pentru nași,pentru mireasă și socri mici, fiind vorba tocmai despre aceste momente de pregătire și de înfrumusețare a miresei înaintea plecării din casă.
Nașa și domnișoarele de onoare participă la “gătitul miresei”, o tradiție veche care se menține și în zona Munteniei.
Mireasa este ajutată de către nașa ei, să-și aranjeze părul, cununa și voalul din dantelă.

Când ultimele detalii referitoare la machiaj și la aspectul estetic general au fost stabilite, iar nașa încuviințează că pregătirea s-a încheiat, mireasa iese din casă și se întâlnește cu mirele care îi oferă un buchet de flori special conceput pentru tânăra fată care se căsătorește.
Mireasa îi prinde mirelui la reverul hainei, flori artificiale de nuntă.La fel procedează domnișoarele de onoare care trebuie să le ofere flori de  nuntă socrilor mari și celorlalte rude ale mirelui venite în alai la casa miresei.
„Fă-ți nașă fina frumoasă” este o melodie pe ritm de horă legănată, în care importante sunt versurile referitoare la obiceiul de pregătire a miresei până la sosirea mirelui și a cuscrilor.

Comenteaza

RSS
Positive SSL