Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Emilia Ghinescu - Om cu suflet nemilos

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
127,473 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Un cântec din repertoriul solistei Emilia Ghinescu se intitulează „Om cu suflet nemilos”. Cântăreața provine din zona Argeș și păstrează, în melodiile sale, specificul zonei în care s-a născut. 

 În această melodie, versurile ne poartă cu gândul la durerea pe care o resimte o femeie în urma unei despărțiri. Multe melodii interpretate de Emilia Ghinescu sunt de joc, de voie bună și de nuntă, unele dintre acestea fiind cântate în duet cu Nicu Paleru, principalul ei colaborator și coleg de scenă.

 Albumele cu melodii pentru nunți au avut un mare succes la publicul iubitor de muzică populară. Unele cântece vorbesc despre tradițiile și obiceiurile de nuntă românească, altele sunt numai de joc și au în centrul atenției mireasa și mirele, socri mari și mici, nașul și nașa.

 Câteva dintre acestea sunt: ’’Soacra mea nu-i rea deloc, ‘’Asta-i nunta anului‘’, ‘’Nuntă mare, mare veselie‘’, ‘’Mai stai nașă-n capul mesei‘’, ‘’Eu am nașul tinerel‘’, ‘’Azi am nunta cu băiatul‘’, ‘’Cuscre, vino să te joc‘’.

 La nunțile argeșene sunt nelipsite melodiile: “Haide, soacră, ieși la horă” , “Am venit cu drag la nunta voastră” ,”Lăutare, ia-ți vioara” ,Asta este soacra mea”, “Au ieșit nașii la joc”, “Mândro, astăzi te măriți” sau "Nuntă, mare nuntă ”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL