Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Emilia Ghinescu - La mulți ani, măicuță

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
78,576 Vizionari

Publicitate

Descriere

Asemenea multor interprete de muzică populară, Emilia Ghinescu dedică multe melodii mamei, pe care o consideră cea mai iubită ființă de pe această lume.
Cântecul “La mulți ani,măicuță” este ritmat și vesel fiind vorba de aniversarea zilei de naștere a mamei.Ascultăm o melodie cu specific muntenesc, deoarece solista este originară din Pitești, județul Argeș.
Versurile acestui cântec se constituie într-un mesaj de recunoștință din partea interpretei pentru mama sa, căreia îi poartă o dragoste veșnică și un respect deosebit.Solista are și alte melodii cu această tematică: ”Doar mamă să nu fii” și “Când plâng ochii unei mame”.

A editat peste nouă albume cu melodii populare și de petrecere, iar dintre cântecele sale, cele mai apreciate de public sunt: ”Barbatul”, ”Am păcate pe pământ”, ”Plătește-l pe lăutar”, ”Bătrânețe haine grele”,”Mie-mi plac mustățile” și multe altele.
Dintre colaborările cu alți artiști din lumea muzicii populare, cea mai benefică este colaborarea cu Nicu Paleru.
Popularitatea Emiliei Ghinescu a crescut în urma apariției pe scenă în duet cu solistul argeșean cu care a lansat multe melodii dar și albume cu muzică lăutărească și de petrecere:”La nuntă cu Nicu si Emilia” (cinci volume)  și ”Familia petrecăreață”, pentru a le aminti pe cele care au avut un succes deosebit.

Comenteaza

RSS
Positive SSL