Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Emilia Ghinescu - De ce plângi socrule mic?

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
71,032 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântăreața argeșeană Emilia Ghinescu interpretează melodia “De ce plângi socrule mic?”, un cântec care se referă la plecarea fetei din casa părintească în ziua în care devine mireasă și trebuie să își urmeze soțul.
În cariera sa, solista de muzică populară și de muzică de petrecere a interpretat multe melodii cu specific de nuntă și a editat câteva albume la temă, cel mai renumit fiind realizat în colaborare cu solistul Nicu Paleru, intitulat “Nuntă la români”.
În afara acestei melodii, din albumul menționat fac parte alte piese în care sunt descrise obiceiuri și tradiții legate de nunțile românilor.

Iată care sunt aceste cântece reprezentative în primul rând după titlurile lor: ’’Soacra mea nu-i rea deloc, ‘’Asta-i nunta anului‘’, ‘’Nuntă mare,mare veselie‘’, ‘’Mai stai nașă-n capul mesei‘’, ‘’Eu am nașul tinerel‘’,‘’Azi am nunta cu băiatul‘’,‘’Cuscre vino să te joc‘’,‘’Nu-mi lua barba nașule‘’,‘’Hai,hai și tot așa ‘’.
Alte melodii cântate de Emilia Ghinescu la nunți: “Haide soacră ieși la horă” , “Am venit cu drag la nunta voastră” ,”Lăutare ia-ți vioara” ,Asta este soacra mea”, “Au ieșit nașii la joc”, “Mândro, astăzi te măriți”,” Nuntă mare nuntă și altele”.
Multe dintre cântecele solistei sunt interpretate în duet cu Nicu Paleru.

Comenteaza

RSS
Positive SSL